Online VS oflineVirtualus pasaulis tapo gana svarbia mūsų gyvenimo dalimi. Jei anksčiau būtume kreivai žiūrėję į asmenis, kurie sakė, kad virtualus pasaulis taps toks pat kaip realus, tai šiuo metu šnairuojame į tuos, kurie beveik nesinaudoja internetu. Mes bendraujame, perkame, susipažįstame, žaidžiame, domimės būtent besinaudodami virtualia erdve, kuri minėtus procesus padeda padaryti nepalyginamai paprastesniais. Šiuo atveju norėtume pakalbėti apie internetinę prekybą ir jos teikiamus pliusus. Visgi daugiau klientų mieliau renkasi šio pobūdžio prekybos vietą įžvelgdami akivaizdžius pliusus, kurie ir lemia pasirinkimą.

Internetinės prekybos vietos – populiaresnis pasirinkimas?

Paskutiniu metu atliekama gana daug statistikos stengiantis išsiaiškinti, kiek procentų Lietuvos Respublikos gyventojų perka internetu. Šiuo metu skaičiai siekia netoli 50 procentų (kalbama ir apie prekes, ir apie paslaugas). Nenuostabu, kadangi internetinė prekyba laimi dėl daugelio veiksnių. Žinoma, klientas rinksis tą variantą, kuris konkrečiai jam yra patogesnis.

  • Dažniausiai prekių kainos internete būna kur kas mažesnės nei perkant realiose prekybos vietose. Ir tai ne manymas, tai realūs faktai. Pabandykite palyginti, kad ir kokį paprastą drabužį. Viskas gana normalu, kad kaina virtualiame pasaulyje žemesnė. Kadangi el. parduotuvės išlaikymas reikalauja mažiau resursų, tad tokiu atveju ir antkainis būna kur kas mažesnis ir labiau prieinamas.
  • Internetinė prekyba teikia kur kas platesnį pasirinkimą. Tai veiksnys, kurį itin vertina daugelis žmonių, norintys vilkėti kuo originaliau ir kiek kitaip nei visi. Vėlgi, realiose prekybos vietose pateikti visų įmanomų variantų niekaip nepavyktų. Štai nuotraukas virtualiose parduotuvėse – galima.
  • Pirkti internetu taip pat yra ir daug patogiau. Niekur neišėjęs iš namų galite užsisakyti norimą prekę ir laukti, kol kurjeris ją pristatys iki jūsų namų durų. Internetinė bankininkystė suteikė galimybę tuo pačiu ir labai patogiai susimokėti už prekes. Taigi, tolimiausiuose pasaulio kampeliuose esančios prekybos vietos tapo tiesiog ranka prieinamos.
  • Perkant internetu papildomą pliusą suteikia tai, kad galima toliau naršyti kituose puslapiuose ieškant reikiamos info. Ypač jei perkate ne drabužius, kokią nors buitinę technikos priemonę, tad prieš pirkdamas galite pasiskaityti atsiliepimus apie konkrečią firmą ir jos pasiūlą.

Verslininkai taip pat mato pliusus

Kodėl pirkėjai renkasi internetinę prekybą tapo visiškai aišku. Tačiau tuo pačiu daugelis verslininkų, ypač jaunųjų, taip pat mieliau atidaro internetines parduotuves nei kad realias. Panašūs veiksniai taip pat nulemia, kad tai daug paprastesnis pasirinkimas.

  • Atidaryti virtualią prekybos vietą yra daug pigiau. Tereikia pasisamdyti profesionalą, kuris sukurtų parduotuvę ir reguliariai kas mėnesį mokėti už priežiūrą. Tai visos išlaidos.
  • Nereikia ruošti labai daug dokumentų. Išsiimsite individualios veiklos pažymą ir labai paprastai galėsite džiaugtis savo sėkminga prekyba.
  • Neabejotinai internetinė prekyba apima ir daug mažiau rizikos veiksnių. Jei jums kas nors nepasiseks su realia parduotuve, tai neturėsite labai didelių nuostolių. Būtent todėl virtualius verslus rekomenduojama pradėti tiems, kurie dar niekada nebuvo susidūrę su verslumu.

Tiek verslininkai, tiek pirkėjai įžvelgia pliusus, kurie ir nulemia konkretų pasirinkimą. Juk kuomet viskas akivaizdu – paprasčiausiai nebeturi kilti jokių klausimų, kur geriau apsipirkti norint patenkinti savo poreikius.

Similar Posts